HTML

Egyvilág - Fórum

Ez az Egyvilág című könyvhöz tartozó fórum. A könyv részletes bemutatása és a teljes szövegű kézirat a www.egyvilag.hu címen található, a szerzői joggal kapcsolatos nyilatkozattal együtt.

Facebook-csoport:
Érdekes egy világ!

Facebook lap:
www.facebook.com/Egyvilag

Email: egyvilag@gmail.com

Friss topikok

  • Szalay Miklós: Ez nincs benne a fentiben (még), viszont egy értelmesnek tűnő osztályozása a személyiségtípusoknak... (2023.03.10. 23:42) Embertípusok
  • Szalay Miklós: Kiegészítés Karikó Katalin kapcsán: Ezt utólag írom hozzá, mert úgy érzékelem, hogy a Karikóról í... (2023.02.09. 20:14) Külföld (2023. január)
  • Szalay Miklós: Ami némileg elsikkadt, hogy van olyan fajta is, amit meg lehet csinálni, pénzügyileg sem annyira b... (2022.05.01. 15:07) A metaverzum és társai
  • Szalay Miklós: Orbán rendszerét még ki lehet egészíteni: ● A családtámogatási rendszerrel ● Az intézményi szövet... (2022.04.04. 22:00) Politika, választások (2022. február)
  • Szalay Miklós: Hozzá kell tenni a fentihez, hogy azért nem minden súlyosan bántalmazott, büntetett, rosszul nevel... (2021.12.29. 18:03) Elvek, szabályok, normák

Választási különkiadás 2019

2019.10.24.

 

Alább a 2019-es önkormányzati választás egy kis elemzése olvasható.

 

Először is: minek köszönhető ez a meglepő eredmény? Nos, mindenekelőtt annak, hogy az ellenzék végre belátta, hogy összefogás nélkül nem megy, és közös jelölteket állított. Ezen kívül az is benne van, hogy amit a kormány csinál, azzal mostanra sokan besokalltak, túl sok embernek léptek már a tyúkszemére, de akiknek nem is annyira, azoknak is kellemetlen már, ami folyik. A folyamatos néphülyítés, a hadiállapot, amelyben élnünk kell, a jobb érzésű jobboldaliaknak is megfekszi már a gyomrát, és talán a demokrácia megnyirbálása, és a nyílt korrupció sem hagyja őket hidegen. Hogy nemcsak a baloldal érdeme a változás, az is mutatja, hogy ősfideszes körzetek is az ellenzéké lettek.

 

Egyvalaminek nem köszönhető azonban a „fordulat”: annak, hogy az ellenzéknek több fogalma volna arról, hogy mit is akar. Akik most elősegítették a fideszes polgármesterek leváltását, azok javarészt nem is az ellenzékre, hanem a Fidesz ellen szavaztak. S bár a közös jelöltek állítása is előrelépés, és az eredmény is jól mutatja, hogy már egy ilyen mérsékelt fokú összefogás is mit tesz – egy ország vezetésének azonban, a parlamenti választásoknak, nem lehet úgy nekifutni, hogy a jelöltek neve alatt 5-6 párt logója szerepel. Ennek a mostani „sikernek” épp az a veszélye, hogy az ellenzék elképzeli, hogy elég lesz ennyi, ugyanígy 2022-ben is győzni tudnak majd, nem erőltetik tovább az egységesülést. De ez így nem fog menni. Miért?

 

Azért mert:

 

● Az ország nemcsak a nagyvárosokból áll, láthatjuk, hogy vidéken töretlen a Fidesz előnye. (Akárcsak – vélhetőleg – a határon túli magyarok körében is.)

 

● Józan módon szemlélve, a mai felállásban, egy sokszereplős koalícióban, nem képzelhető el hatékony kormányzás az ellenzék részéről. A közös ellenség ideig-óráig képes összetartani az efféle alakulatokat, ám ahogyan csökken a nyomás, úgy bomlanak meg a kötelékek, úgy kerülnek felszínre a belső ellentétek. Az emberek pedig tudják, érzik ezt, és ez még sokakat visszatart az átszavazástól. A itt bemutatott többi nehézség közepette pedig egy valóban kormányváltásra törekvő ellenzék nem engedheti meg magának, hogy elveszítse ezeket a szavazatokat.

 

● Vélhetőleg a Fidesz is le fogja vonni a tanulságokat a mostani esetből, és igazítani fog a stratégiáján. Én arra tippelnék, hogy visszavesznek majd a tempóból. Ne feledjük azonban az eddig történteket, hogy kimutatták a foguk fehérjét: ha kevesebb lesz is a sorosozás, kevésbé pofátlan a közpénzek lenyúlása, mindez azért történik, hogy megtarthassák a hatalmat és a vele járó előnyöket.

 

(Apropó, emlékeztek, hogy a múltkorában a Nemzeti Konzultációk végét jósoltam, aztán mégis lett még egy? Nos, úgy tűnik, túl sokat azért nem tévedtem, mostanra ezek is lekerültek a napirendről. A sok értelmük, ami volt nekik…)

 

A kormány és barátai mostanra úgy zsebre vágták az országot, annyira magukra szabták a rendszert, hogy az ellenzéknek lényegesen nehezebb dolga van, mint korábban. (És ez a helyzet jórészt egy kormányváltás után is megmaradna, hogy csak a bekebelezett sajtót, a felhalmozott párt(közeli) vagyonokat említsem.)

 

(Ezeken kívül valamennyire az is benne lehetett az eredményben, hogy épp most hagyták bezuhanni a forintot – bár azt nem hiszem, hogy ennek túl nagy szerepe lett volna: akiknek ez közvetlenül fáj, azok többnyire egyébként is utálják a Fideszt.)

 

Apropó pénzügyek, két kiegészítés: az egyik az, hogy még ha be is következne a változás, elszámoltatás aligha lenne, mégpedig azért, mert, mint rendesen, épp elég embernek van az ellenzéki oldalon is vaj a füle mögött.

 

A másik az, hogy valóban van bizonyos különbség a bal- és jobboldal anyagi hátterében, külföldi támogatottságában; mégpedig az, hogy a liberálisoknak (alapból, elvileg) jobban van kihez fordulniuk külföldön, mint a jobboldalnak. És ne csak Sorosra gondoljunk, hanem a globalizációban, a szabadabb piacokban érdekeltekre is. Más kérdés, hogy valójában mekkorák ezek a lehetőségek – jelenlegi szorult helyzetükben sem úgy tűnik, hogy annyira tápolnák őket. Valamint, azért a jobboldal sincs feltétlenül magára hagyva ezen a téren, láthatjuk hogy a kormány hogyan udvarol folyamatosan az oroszoknak, a kínaiaknak, egyik-másik illiberális alakulatnak. Ezeknek mind fűződhet érdekük egy konzervatív, tekintélyelvű magyar kapcsolathoz, különösen hogy EU tagok vagyunk.

 

Ezzel érthetővé válik egyrészt az, hogy miért hizlalják fel olyan módszeresen a Simicska meg Mészáros Lőrinc féle figurákat, hogy ugyanis legyen egy biztos pénzügyi alap, amiből újságot, tévét meg propagandát tudnak venni, ha kell. A jobboldal bizonyos fokig jobban magára van utalva ennek az anyagi háttérnek a megteremtésében.

 

A másik, hogy miért mentek neki olyan vehemensen Sorosnak meg többek közt az egyetememnek: azért, mert ezáltal vélték elzárni a baloldalt a saját háttértől, (meg persze mumusnak is pont jó volt az öreg).  Az nem számított, hogy valójában jött-e a pénz, vagy hogy a CEU-nak se volt köze a magyar belpolitikához. (Ne feledjük, hogy sok fideszes csúcsfej is a CEU-n végzett vagy Soros taníttatta ki őket.) No és persze a propaganda, amit az egész köré körítettek, Soros démonizálása, (meg az EU-é meg az ENSZ-é), az túl van minden realitáson.

 

Ezzel nem mentegetni akarom a korrupciót meg a hatalommal való visszaélésnek ezt a formáját, főleg nem ezt a romlott rendszert – csak azért mondom, hogy reálisan, kiegyensúlyozottan, árnyaltan lássuk a dolgokat. (Amit egyébként egyik tábor sem szeret, főleg mert mindenki a maga igazát keresi, de azért is, mert mind egyszerű válaszokra vágyunk. Mi azonban így magunk között, szeretünk tisztán látni, nem igaz?) Na meg így beleláthatunk kicsit Orbánék lelkivilágába, hogy miért tartják jogosnak, amit tesznek.

 

De vissza a fő mondanivalóhoz. Az alapvető probléma a Fidesz körül az a végletekig vitt ragaszkodásuk a hatalomhoz. (Amit az váltott ki, hogy anno kiestek belőle, és amelyre a saját jelenlegi ténykedésük is ráerősít, merthogy tetteik nyomán egyre félőbb, hogy mi lenne velük, ha egyszer már nem ők diktálnának, és esetleg számon kérnének rajtuk ezt-azt.) Így a hatalom megtartásáért semmi sem drága nekik, az mindent megér: megéri az ellenzék eltiprását, a tudományos élet leépítését, az okos, törekvő emberek elüldözését, a nép elhülyítését, félelemben tartását, és megéri ezt a folyamatos feszültséget is, amelyet már tíz éve élvezhetünk, megéri az ország népének egymás ellen hangolását, mely énszerintem a legfőbb bűnük. Mindez nem számít, a cél szentesíti az eszközt, mert ez egy harc, nekik pedig győzniük kell. (Győző, Viktor)

 

És itt van a legfőbb különbség a baloldal és a mai Fidesz között. Mert igaz, hogy a baloldalon is volt susmus, meg nokiásdoboz, meg az állami vagyon kiprivatizálása, meg hazudozás reggel, délben és este. Nem voltak azonban ennyire odáig a hatalomért, nem betonozták be magukat, nem másztak rá ennyire az ellenoldalra, azután se, hogy egyszer már leváltották őket. (Lehet mondani, hogy ennek meg is lett az eredménye, már hogy jól kiütötték őket másodszorra is. Amit egyébként akkor istenuccse nem is bántam, még optimista is voltam a Fidesszel kapcsolatban, mert azt hittem olyan lesz, mint az első turnusuk.) Amellett tehát, hogy megpróbáljuk nem feketében és fehérben látni a világot, fontos, hogy azért tudjunk különbséget tenni világos- meg sötétszürke között.

 

Pedig, talán írtam már, fel lehetne fogni ezt másképp is: nem kellene a másikat legyőzendő, megsemmisítendő ellenségnek tekinteni. Testvérnek sem muszáj – de nézzünk rá mondjuk versenytársként, akin túl akarunk tenni, a saját igényeink fontosabbak a számunkra, mint az övéi – de nem gyűlöljük, nem akarjuk megsemmisíteni, az ő igényeit sem söpörjük le az asztalról, amikor éppen nekünk áll a zászló – és akkor majd nekünk sem kell annyira félni attól, hogy mi lesz velünk, ha fordul a kocka. Azt nem hiszem, hogy a jelenlegi „elitet” ki lehet már gyógyítani a megkövesedett szemléletmódjából; ami esélyesebb, hogy jön egy-két normálisabban gondolkodó figura, akár Karácsony (annyira nem ismerem, de hátha), a nép pedig meglátja, hogy „lehet más a politika”. Bizonyos fokig. Mert hófehér sosem lesz – de talán nem lesz majd ennyire sötét, amilyenné mostanra tették. Ámen.

 

És természetesen, mint máskor sem, most sem a jobboldali választókat becsmérlem, akiknek a motivációit, mint egy korábbi írásban megfogalmaztam, meg lehet érteni. Tőlük annyit kérnék, hogy ne tévesszék szem elől a jelenlegi rendszer túlkapásait és korrupcióját, ne hagyják félelemben tartani magukat, próbálják meg reálisan szemlélni a helyzetet – és ha egyszer majd úgy látják, van tisztességesebb alternatíva, fontolják meg, hogy arra szavaznak.

 

Az ellenzéknek meg ezt mondom: kezdetnek nem volt ez rossz, az irány jó, de ha nem rázzátok komolyan gatyába magatokat, akkor kb. ennyi volt: lehet, hogy a kétharmad nem lesz meg a Fidesznek, de ennél többre ne számítsatok. Ugye nem elég nektek a langyos víz? Meg kell találnotok a módját, hogy ne legyen több 2-3 jól szervezett pártnál, tiszta irányvonallal, és törekvő, gyakorlatias programmal. Én ugyan nem hiszem, hogy összejön, de szeretnék meglepődni.

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr8815254352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dare 2019.10.27. 00:04:50

Kétpólusú (pláne ilyen) a fejük.
Ha tovább megy a nácizás, én tuti behúzom a fideszre 22-ben.
Most miért ne, jól élek, mondhatok bármit, nem jön értem nagy fekete autó, azt teszek amit akarok, azt mondhatok amit akarok (jó, a kommunistákat meg a hungarofóbokat nem emelhetem piedesztálra, de őket amúgy se szeretném), az adózásom is oké, van munka sok embernek (igaz hogy vannak újgazdag hülyék, de pont ennyi volt, ha nem több, a baloldal alatt is, ez nem igazán tud változni), szóval olyan veszett nagy érdemi változást nem tud nálam előidézni ez a makulátlan tisztességű ellenzéki szövetség a Dk és a Momentum irányításával.
De egyvalamit viszont tud.
Elkezd nácizni, mucsai parasztozni, félműveltezni, arrogánskodni, pökhendiskedni, korlátozni a véleményemben ( a Fidesz engem nem korlátoz, hiába állnék ki névvel, én a véleményem a halálos ágyamon is vállalom, nem azért nem írom névvel, mert félek, hanem azért, mert amit mondanék, az kiéneklésnek tűnne a baloldali kánonból), és egy olyan adózást tenne lehet a nyakamba, amire bizonyos érdekcsoportok elégedetten dörzsölhetnék a tenyerüket.

Ésszel héló, ésszel, senki nem szeretne cseberből vederbe kerülni, én legalábbis egész biztosan nem.
Tehát ha eljutunk oda, hogy marad ez a tempó, és így megyünk el 2022-ig, akkor ha két pólus, és úgy érzem korlátozni szeretne engem valaki (mert most nem vagyok, tényleg nem), akkor kap az ellenzék egy fekete pontot tőlem, amit csak úgy tudok beírni az ellenőrzőjükbe, hogy el kell mennem szavazni ezért a Fideszre először az életem folyamán.
Nagy élmény lenne.

fércnél maradandóbb 2019.10.27. 00:06:35

@dare:
Te komolyan azt hitted, ezek meg fognak változni? Változás csak annyi, hogy a tele pofával nácizók és a zárt ajtók mögött zsidózók most hivatalosan puszipajtások lettek

Szalay Miklós 2019.10.27. 00:08:35

@VIII. Lenin: Nos, akkor meg legalább sikerült közelebb hoznom egymáshoz az ellenfeleket. ;)

dare 2019.10.27. 00:14:44

@fércnél maradandóbb: Nem is úgy mondanám, hogy változni, de abban azért bíztam, hogy belátták talán mostanra azt, hogy mit és hol hibáztak.
Lehet tévedtem :(

Etniez 2019.10.27. 00:33:14

@fércnél maradandóbb: akik munkahelyeket hoztak létre, azok nagyrészt autóipari beszállítók, akik rárepültek a rabszolgatörvényre és a töménytelen adókedvezményre.
Olyan munkahelyek, ahol nagy a hozzáadott érték, elvétve hozták ide.

Tetszik, ahogy a 98 kedvezőtlen statisztika közül kimazsolázol kettő jót és benyomod a nagy "na ugye" köntösbe.

Etniez 2019.10.27. 00:35:52

@dare: nincs korlatozva a véleményed?
Ez nem az a csapat, aki embereket rúgdos ki Facebook like miatt? Hirtelen kettőt is tudok mondani, amiről már bírósági ítélet is van.
Szóval, csak azért mondhatod amit akarsz, mert nem dolgozol állami szférában, illetve ner közeli cégben.
Ott kuss a neved, ha nem értesz egyet. És ez tökre gáz, észre sem veszitek úgy latszik...

fércnél maradandóbb 2019.10.27. 00:47:32

@dare:
Abban tévedsz, hogy a Fidesz nem képes megújulásra. Ha csak az elmúlt pár napot nézed, Orbán máris a feje tetejére állitotta az ellenzék stratégiáját. Ezek arra épitették az egészet, hogy majd a Fidesz erőlteti a nagy projekteket, ők meg ellenzik, és ebből megélnek pár évig. Lehet tüntetni, aláirásokat gyűjteni, blokádot szervezni, mint eddig a Liget projekt kapcsán. Ennél többre nem is képesek, fogalmuk sincs semmiről azon kivül hogy elültetnek a kamerák előtt pár facsemetét. Erre ez a geci Orbán azzal jön, hogy ha nem akarják nem lesz projekt, döntsék el aztán szóljanak mit akarnak. Ettől most összeomlott az egész nagy fáradsággal kiagyalt katyvasz most hirtelen nem tudják mit kell csinálni

A ballibbantaknál a nácizás ilyenkor rendszerint a tanácstalanság jele:

Jó reggelt kivánok, illetve jó napot, milyen nap is van ma, segitsen már valaki, hát izé, hogy is fogjak neki, ja igen, a hogyishivják az egy náci, nagyon is nagy náci"

dare 2019.10.27. 00:48:12

@Etniez: Nem dolgozok állami szférában, engem nem korlátoz most senki és semmi.
Nem azt mondtam, hogy senkit nem korlátoznak, félre ne értsd, csak annyit állítok, hogy engem nem korlátoznak.
Ez persze nem jelenti azt, hogy ne érdekelne azon emberek sorsa, akiket a Fidesz vegzál, mert sokuk sorsa érdekel, még lehet jobban mint a sajátom.
Nincs facebook profilom, de ha lenne, egészen más miatt lennék valszeg korlátozva rajta, és nem a Fidesz diszlájkok miatt.

fércnél maradandóbb 2019.10.27. 00:51:23

@Etniez:
Megirnám a véleményem, de nincs erőm mert a rapszolga törvény miatt ezen a héten már 327 órát dolgoztam, úgyhogy elmegyek inkább szundizni

Etniez 2019.10.27. 00:51:48

@fércnél maradandóbb: a fidesz nem újult meg, külsőségeken változtat.

Mondta már onnan valaki: azzal foglalkozzatok, amit csinálok, nem amit mondok".
Ismerjük már, nyugi.
Viktor nem változik már. Fiatal. Demokraták. Ha-ha.

dare 2019.10.27. 00:52:42

@fércnél maradandóbb: Szerintem képtelen a megújulásra, de ha azt érzed igen, akkor legyen úgy.
Annak csak örülni tudna nagyon sok ember.

Etniez 2019.10.27. 00:53:42

@fércnél maradandóbb: viccelődjél csak, a Merci már elkezdte alkalmazni, lesz még böjtje az emberek hülyének nézésének.

fércnél maradandóbb 2019.10.27. 00:54:02

@Etniez:
Ha ti lennétek hatalmon, akkor nyilván csak a manager meg a chief executive munkaköröket hozná ide a külföldi befektető, a melós meg robotolhatna tovább odahaza Németországban

fércnél maradandóbb 2019.10.27. 01:06:59

@dare:
Megkérdezte az ATV riportere azt a fiatal csávót akit nálunk megválasztottak ellenzéki polgármesternek, hogy mik a tervei? Percekig semmit nem birt kiköhögni azon kivül, hogy pelenkázót kell a játszóterekre. Kérdezte a riporter, hogy na jó de mégis van valami konkrét terv ezen kivül. Ha Tarlós 100 éves koráig marad, ennél még akkor is több újat ki tud magából hozni

BiG74 Bodri 2019.10.27. 01:37:52

@dare:
A fidesz rendszer olyan, hogy nem tud megállni. Egyszer lejut a te szintedre is, és megérzed, hogy de, nagyon korlátoz és nagyon dirigál, politikai elvrendszer mentén mindenben. Akkor, ha még élsz, majd vakarhatod a fejed.
A nácizásról pedig annyit, hogy Was Albert náci volt-e? Igen, és ez miben fáj? Egy konkrét személy le lett nácizva, és?

dare 2019.10.27. 01:43:24

@fércnél maradandóbb: Karácsony kabinetfőnöke se semmi, ennyi rizsát én is össze tudnék hozni.
Ráadásul az elején bemondják, hogy részt vett a program megírásában.
Hát nem tudom, oké a bizonytalanság még így az elején, de azért picit lehetne konkrétabb is, nagyon remélem ez csak a kezdeti lámpaláz.
6.-ik perctől:
www.atv.hu/videok/video-20191025-balogh-samu

dare 2019.10.27. 01:57:51

@BiG74 Bodri: Mert a másik rendszer meg tud majd állni,
Csak kérdem, mert ha igen, akkor váltsuk le arra.
Nekem azért lehetnek még kétségeim, hogy szerintem az még lehet jobban és hamarabb eljutna hozzám, mint a Fidesz.
Itt mindenki menekül, pedig olyan nagy üldöztetés azért nincs.
Jó, nem azt mondom, hogy a fidesznél ne lenne beakadva a lemez, inkább csak annyit, hogy ráérünk majd akkor farkast kiáltani, ha valóban farkas lesz itt.
Most nincs, amennyi meg van, attól meg megférünk, és azok a farkasok teljesen függetlenek ideológiailag.

Nekem nem az fáj, hogy az elmúlt 100 évben ha valaki hangosan gondolkodott, az egyből náci lett, hanem az, hogy ezen nem tudunk átlendülni.
Beakadtunk ide, és ez nem jó.
Nem az zavar, hogy valakit lenáciztak, az zavar, hogy mindig találnak arra időt és alkalmat, hogy valakit lenácizzanak, és úgy tesz mindenki, hogy ez a világ legtermészetesebb dolga.
Pedig lehet, ha ő élt volna akkor ott, még az is lehet, hogy ő is "náci" lett volna.
Ki tudja, bár vannak olyanok, akikről persze ezt véletlenül se hinném el.

dare 2019.10.27. 02:03:45

@dare: Kérdem kérdőjel nélkül. :D
Szóval mi a garancia arra, hogy a másik rendszer még időben meg tud majd állni?
Nem vegzál, békén hagy, csak az országgal foglalkozik.
Mert az elmúlt napok történései alapján van némi bizonytalanság bennem.

dare 2019.10.27. 02:24:01

@BiG74 Bodri: Most valamiért nem találjuk a közös nevezőt, ezért átfogalmaznám a mondanivalót.
Én ki nem állhatom a "farkasokat", ahol csak tudok, vagy sikerül, ott keresztbe is teszek nekik.
A Fidesz berkein belül sok ilyen kellemetlenkedő állat van.
A célom az, hogy minél jobban sikerüljön kordában tartani őket.
Viszont a farkasokkal szemben nem bárányok vannak, mert minél hangosabban vonyítanak, annál kevésbé tűnnek nekem báránynak.
Ezek másfajta farkasok, olyanok, akik ellen szerintem én, és sokan mások is teljesen esélytelenek vagyunk.
A rendszer biztosítja a farkasok garázdálkodását.
Ez a rendszer nem a Fidesz sajátja, mivel láttunk már ilyet máshol is, sőt, alig van olyan, ami nem hasonlít rá.
Igen, a fejlett nyugaton is van ilyen.
Ezért a kérdésem arra vonatkozott, hogy mi a garancia arra, ha legyőzzük ezt a rendszert, akkor egy olyat kapunk majd a helyébe, ami majd jobb lesz.
Ki nem állhatom a Fideszt, de pont azért amiért ki nem állhatom, azért nem fogok megkedvelni egy nála szemforgatóbb társulatot.

dare 2019.10.27. 02:26:39

Ez jó, írok még egyet, ezt vajon hova teszi . :D

BiG74 Bodri 2019.10.27. 02:29:02

@dare:
A garancia az a rendszerben van nem a politikusokban. A garanciális alapokat viszont a fidesz bontja, üresíti ki, nevezi hülyeségnek. A fékek és ellensúlyok rendszere illiberálisan hülyeség.
Wass Albertet pedig nem az ellenzék hozta fel, hanem konkrétan rákérdeztek, pont.
Másrészről ne csináljunk már úgy, mintha nem lenne életünk jeleleg is tele nácikkal azonosulni tudó, akaró emberkékkel. Csak soha nem lesz meg az egyensúly. Egy adott ideológia túlburjánzásánál majd mindenki náci. Jelenleg pedig nem szabad nácizni, mert olyan valójában nincs is.

Etniez 2019.10.27. 02:37:58

@dare: Wass Albert antiszemita volt, ez tény. Náci viszont nem volt, az nem igaz.

dare 2019.10.27. 02:50:47

@Etniez: Az antiszemitizmusát nehéz is lenne tagadni, sokakban van most is, és küzdenek ellene (nekem is van sok ilyen ismerősöm).
De ezzel a nácizással nem könnyítjük meg a harcukat, ha két térfelet akarnak csak gyártani, akkor az igaz, hogy könnyebb lesz sokakat elhelyezni egy koordinátarendszerben, de hogy ezzel mit fognak majd így nyerni, arról sejtelmem sincs.

Törpvadász 2019.10.27. 04:21:03

@dare: Az, akit nem zavar, hogy ez a kormány mennyit lop, ha nem zavarja, hogy 2010 óta mennyit lopott és az mennyit vett ki a zsebéből, annak ellenére, hogy 2012 óta konjunktúra van, nos az szavazzon rájuk. Ha csak ennyit lát, hogy nem jön a fekete autó, hát gratulálok. Amúgy aki nem látja hogy az EUnak köszönhető a "fene nagy jólétünk", azzal sincs mit kezdeni. Azért drukkoljon, hogy ne kerüljünk ki az EUból (Erdogán stb ügyek) mert utána biza jönni fog az a fekete autó.

Törpvadász 2019.10.27. 04:27:17

A választások során amit a kormány csinált, elég undorító és sok esetben kicsinyes volt :( Az undorítótnem kell magyaráznom (remélem), a kicsinyes, h pl egyáltalán nem engedték kampányolni az ellenzéket (pl nálunk), nos ez tény. Erre pont ők támadják meg az eredményeket, miközben Teljesen nekik lejtett a pálya... Szánalmas. Kicsinyes. Nevetséges.

2019.10.27. 07:26:02

@Etniez:
Patkányok honfoglalása? Szerintem "kicsit" több szimpla antiszemitizmusnál. Lehet azt mondani, hogy nem náci, mert nem volt tagja a naci pártnak, még a nyilasnak sem, de hogy a legembertelenebb tettüket dicsőítette arra mit kellene mondani?

2019.10.27. 07:28:49

@Törpvadász:
Azt kell látni, hogy a korrupciónak tapsikolnak, mert örülnek, ha a saját oldaluk gazdasági hatalma erősödik. A Borkai botrány azért is ütött a szavazók egy részénél (bár így is nagyon soknál nem), mert ha elkurvázza a lopott pénzt, az nem erősíti a Fidesz gazdasági erejét.

Etniez 2019.10.27. 07:29:39

@Zabalint: ezért írtam, hogy az antiszemitizmusa tény, náculása véleményes.
Az tuti, hogy ilyen embert nem kellene nyomni, ráadásul szerintem szar író. Giccses, részletekben elveszett írásai vannak, nem kifinomult. Teljesen túlértékelt.

amjamayna 2019.10.27. 07:43:53

Miért "maradt alul" a Fidesz? Miért "nyert" (ennyire nagyot) az „Ellenzék”?

Egyszerű okok és okozatoknak a következményei:

- Fradi drukkerből nem lesz Újpest drukker és fordítva sem…., el lehet felejteni a „Budapest úgy döntött” kezdetű baromságokat….
- Ahogyan a 2010-es Fidesz siker sem (csak) annak köszönhető, hogy Gyurcsibohóc elkúrta, hanem főképpen annak, hogy 8 év szűkös esztendő után a Fidesz „fanok” nagyobb arányban mentek el szavazni, ezzel párhuzamosan az MSZP, Jobbik, LMP (hiába voltak együtt többen) de szépen „megosztódtak”, így simán nyerte a Fidesz az egyéni körzetek nagy részét és mindig az a döntő……., arról nem beszélve, hogy az MSZP szavazóinak egy része le sem ment….
- Az, hogy az „Ellenzék” együttesen kb az 50%-ot képviseli, az most kiderült, mert épp ilyen arányban osztódott ketté az egyéni mandátumok száma.
- Az sem volt titok soha, hogy Budapest bizony „Ellenzéki”….
- Jelenleg 9 év „szopás és keserűség” után elmentek szavazni „egy irányba”, protestálni, csakazértis, hogy „bukjon Orbán”……., mert a 9 év fruszrációja olyan szinten „beteggé teheti az embert”, hogy tényleg elhiszi és valósággá válik a saját világában, hogy a Fidesz/Orbán a gonosz, és bármit tesz is, az rossz, és mindenáron , bármilyen eszközzel, de az ördögöt le kell győzni, még akkor is, ha ennek következtébe akár rosszabb lesz, mert az elméjében nem tud elképzelni rosszabbat…..Ezek nem ténykérdések, hanem a kognitív disszonancia oldása….

Akkor eddig miért nem sikerült?
- A válasz egyszerű: mert megosztottak voltak: Egy jobbikos nem szavazna MSZP/DK-ra, és vice versa……

Akkor most miért?

- Mert nem indultak külön a pártok………

De, ettől függetlenül egy Jobbikos nem szavazna a DK-ra/MSZP-re, és viszont, akkor most miért?
- Ennek is megvan a „pszichológiája”: Mert ha csak „egy jelölt van az Ördöggel szemben” akkor nem számít, hogy ki az a jelölt, mert „NINCS ALTERNATÍVA”!, egyszerű, zárt, igen/nem döntéssé alakult!

Hogyan történt ez meg?
- A válasz szintén nem bonyolult és logikailag is levezethető:
2018, március 15-én elhangzott Orbán beszédben: „Arra kell készülnünk, hogy a mi jelöltünkkel végül mindenütt egy Soros-jelölt áll majd szemben. Meglehet, színleg többen is indulnak, némelyek behúzott kézifékkel, mások visszalépnek az utolsó pillanatban, megint mások úgy tesznek, mintha ők ott se lennének. Arra is készülnünk kell, hogy álruhában is próbálkoznak majd, legutóbb is elbújtak egy függetlennek álcázott jelölt mögé”

A retorikai cirkalmakat és a „Sorosozást” leszámítva, ezzel a mondattal gyakorlatilag még inkább „szétszabdalta” az „Ellenzék” összefogását és mivel országos és listás választás volt, nem tehették meg azt , amit most igen, hogy „feladva” a „párt-hűséget/érdeket”, nyíltan átszavazzanak, mert nem tudhatták, hogy a többiek hogy tesznek, - játékelmélet……

Ami „nagyon bejött” az országos választáson, és még jobban „széttördelte” az „Ellenzéket”, és úgy tűnt, hogy azon belül is nem lehet „összeadni” a Fidesz ellenes szavazatokat, mert hiába több papíron, de a valóságban együtt kevesebb lesz, így elmarad a Fidesz „stabil” 40%-48%-tól, ami így mindig elég lesz, akár kétharmadra is.

Ez most „visszanyalt”, ugyanis a „vásárhelyi szindróma(Márki-Zay)” a mostani, önkormányzati választáson megismétlődött, Igen/Nem kérdéssé alakult, így úgy tűnt, hogy csak két pólus van, gyakorlatilag „megkönnyítette” az „ellenzéki szavazó” döntését, legyen az bármelyik tábor „szurkolója”, így meg tényleg összeadódtak a szavazatok és az „Ellenzék” nyerte a felét, ami a papírforma…….

Ennek érdekessége, hogy ami működött az országos választáson, az „visszaütött” az önkormányzatin.

A jelenlegi „ellenzéki öröm és felbuzdulás” és az erre az alapra szőtt álmok (a következő, országos választásra vonatkozóan) ugyanazt eredményezhetik, mint a „vásárhelyi szindróma” utáni „örömködés” , aztán pedig a pofáraesés……..

Mondhatni, hogy ezt Orbán benézte/elcseszte, legalábbis az önkormányzati választások tekintetében biztosan, mert megvan a recept, hogy hogyan lehet ezeken „megszopatni” a Fideszt ……….

Az külön érdekes lesz, hogy a „szivárvány jelöltek” a győzelmi mámorból „kijózanodva”, hogyan térnek vissza a saját „csapatukhoz”, hogyan és milyen formában fognak „együttműködni”, a párt-preferenciák/érdekek mennyire fognak belezavarni ebbe az „idillbe”……..

Jelenleg ez még jól is jöhet a Fidesznek, mert „mindenhol fejleszteni” kissé sokba kerül, hogy egyik se érezze, hogy kimaradt, vagy csak a („jó”) „felében”, de ott viszont „bebiztosítani” mindent, még jobban erősíteni a poziciókat ? .……

Én személy szerint nem hiszem, hogy ez lett volna a cél, az „oszd meg és uralkodj” helyet gyakorlatilag arra „kényszeríti” az „Ellenzéket”, hogy egy tömbbe álljanak össze, és gyakorlatilag kétpolúsuvá válik így a politika.

Az megint érdekes lesz, hogy ez a sok szivárványszínű, egymással marakodó hogyan egyesülhet egy zászló alá, de az már a jövő kérdése…..

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.10.27. 07:51:13

@putris72: Ez nagyon gyengécske. Mivel már az elmúlt években megszámlálhatatlan alkalommal megcáfoltam az általad személyeskedésekkel megspékelt hülyeségeket, és te eközben számtalanszor pofán szartad magad, ma már félsz, és gyáva vagy. Mazsola vagy,és az is maradsz!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.10.27. 08:00:50

@vajdasagi: " A paksi, meg a vasúthitelek tényleg nagyon kártékonyak, de ezt még véletlenül sem a Pénzügyminisztérium akarta/kezdte/csinálta. Ez orbán belső körének a hülyesége/gazembersége."

Ez lenne az érv amellett, hogy miért jó az Orbán kormány?! Te tényleg ennyire elmebeteg vagy?!

" Annyi fogás van a mostani nemzetrontó bandán, hogy csak na!"

És Paks II meg a belgrádi vasútvonal nem az, te idióta?!

" Éppen a pénzügy az nem ilyen."

De az is. A gyenge euró is. Varga és Matolcsy is vastagon hülye, vastagon benne van sok hülyeségben.

" Mellesleg az infláció mértéke is elég kicsiny."

te melyik univerzumban élsz? 3-5% nem kicsi.

hu.tradingeconomics.com/hungary/inflation-cpi

" És a forint árfolyama sem zuhant az Euróhoz képest olyan sokat 9 év alatt."

te melyik univerzumban élsz?

www.xe.com/currencycharts/?from=EUR&to=HUF&view=10Y

260-ról 330-ra drágult az euro Orbán alatt

"Az első NER-es év pénzügyi baromságai után 2011 nyarától prudens gazdálkodásunk van."

ja, kidobnak egy csomó pénzt a vallásra, stadionokra, plusz még külföldön is, támogatják a gazdagokat. ellopták a magán-nyugdíjunkat, tehát amikor dől a nyugdíjrendszer, akkor majd nagyobb lesz a baj. idióta gazdálkodásuk van.

te egy idióta Fideszes vagy. még akkor is, ha azt hazudod, hogy nem. az összes hülyeségüket beszoptad.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.10.27. 08:06:41

@Etniez: "az MSZP alkalmatlan, rádásul kollaboráns párt lett, tele megélhetési politikussal. Az egyetlen esélyünk a momentum."

amikor az idióta, naiv, magyar szavazó mindegyik új pártba beleszerelmesedik, aztán csalódik, de csinálja tovább. a Centrummal, az LMP-vel is eljártad ugyanezt a hülyeséget, ugye?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.10.27. 08:08:11

@putris72: Az a baj, hogy rendkívül gyenge az érvrendszeretek. Nagyából a személyeskedésben, és a mellébeszélésben teljesül ki!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.10.27. 08:11:33

@fércnél maradandóbb: 10 évvel ezelőtt Paks II még tényleg jó ötlet volt. azóta változtak a körülmények, elsősorban a megújulók versenyképességében. nem mi vagyunk a hülyék, hanem ti. tudod, kis elmebeteg ez olyan, mintha azzal jönnél, hogy építsünk mp3 lejátszó gyárat, mert 10 éve az még menő volt.

ertelemblog.wordpress.com/2019/02/16/miert-lesz-csod-paks-ii/

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.10.27. 08:20:36

@dare: " Ismerős Arcok zenekart is nyíltan nácizza."

A dalszövegek alapján elég idióta nacionalista silány zenekar. Akár náci is lehet, végig kéne nézni a dalszövegeiket, amit nem fogok.

Wass Albert viszont tényleg náci volt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.10.27. 08:23:49

@fércnél maradandóbb: "Magyarország évek óta lépeget előre a WEF versenyképességi ranglistáján"

faszt.

Orbán uralkodása alatt kurvára sokat esett Magyarország ezen a listán

d3knx7v8i1y46b.cloudfront.net/2018/07/N%C3%A9vtelen1.png

csak hazudni tudsz, mert Fideszes patkány vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.10.27. 08:26:16

@dare: "nem jön értem nagy fekete autó"

majd jön. a nácik is leszámoltak akár a sajátjaikkal is, Orbánék is csinálnak ilyet néha. a jövőben még több ilyen lesz. bárgyú idióta vagy, ha azt hiszed, neked nem lehet bajod egy diktatúrában, te kis náci elmebeteg!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.10.27. 08:38:59

@fércnél maradandóbb:

1) Orbán "zsenialitása" szerinted abban áll, hogy bizonyos esetekben, amikor nagyon kikap, akkor visszakozik (netadó, olimpia, most a Borkai ügy, és azt mondod, pár budapesti építési projektben is visszakozik). de ezek ettől még ráégnek. értelmes ember egy ilyen idiótát nem tekint értelmesnek. mindegyik kérdésben már korábban kellett volna visszakoznia, illetve eleve nem hülyeséget csinálnia. az emberek se nem szeretik, se bölcsnek nem tekintik azt, hogy a hülye gecit pofán kell verni ahhoz, hogy észhez térjen minden egyes kérdésben.

tudod, olyan ez, mint a Bős-nagymarosi erőmű. attól, hogy a magyar kommunista vezetés visszakozott, rájuk égett, és a rendszerváltás egyik szimbolikus ügye lett.

2) Bőven van olyan ügy, amiből már nem tud visszakozni. a veszteséges, idióta felcsúti kisvasút például örök téma marad.

3) ha ez a módja annak, hogy az idióta nácik őrültségeit megaadályozzuk, és a végén ez mondjuk nagyrészt sikerül (sajnos, mint írtam, közel sem jött ez a fordulat időben), akkor legfeljebb jó hír lesz, hogy sikerült a csuti gecit megakadályozni dolgokban. az ilyen hírek a facebookon általában eléggé szárnyalnak.

a helyedben én ezzel nem dicsekednék.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.10.27. 08:42:14

@fércnél maradandóbb: "Ha ti lennétek hatalmon, akkor nyilván csak a manager meg a chief executive munkaköröket hozná ide a külföldi befektető, a melós meg robotolhatna tovább odahaza Németországban "

igen, jobb lenne ebben a helyzet, mert a geci Orbánoddal ellentétben nem a szakmunkásképzést erősítettük volna, és nem szállítottuk volna le az iskolai korhatárt 16 évre.

a te geci Orbánod büszkén hirdette meg, hogy Orbanisztán összeszerelő ország lesz, mert kicsit álmodni a kis idióta paraszt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.10.27. 08:43:34

@fércnél maradandóbb: és a Fideszes jelöltnek mi volt a programja? lefogadom, hogy nulla.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.10.27. 08:44:13

@fércnél maradandóbb: Tarlósnak sem volt semmi programja, nem csinált semmit.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.10.27. 08:46:39

@dare: "Mert a másik rendszer meg tud majd állni, "

ti szoktatok hisztizni, hogy az ellenzék össze se tud fogni, meg majd szétbomlik. most meg az a fóbiád, hogy gyorsabban elnyomnak, mint a Fidesz?!

te tényleg ilyen elmebeteg Fidióta vagy?! vagy fizetnek érte?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.10.27. 08:47:36

@dare: "Nem vegzál, békén hagy, csak az országgal foglalkozik. "

vegzáltak 2002-2010 között? nem. akkor meg?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.10.27. 08:49:39

@dare: bazdmeg, fékek és ellensúlyok, emlékszel még?! 2008-ban még lehetett olyan népszavazást tartani, amit a kormány nem akart, és a kormány meg is hajolt előtte. ma már nem lehet. 2010 előtt az AB még szembe ment a kormánnyal, ma már nem.

stb. meddig soroljam, te elmebeteg Fidióta?!

nu pagagyí 2019.10.27. 08:50:21

A blog írója a jövőt, a Fidesz által kialakított térben képzeli el. Remélem, a társadalom mesterséges megosztásán alapuló rendszer nem a jövő. Semmi sem változik, ha megmarad a jelenlegi, politikai zsákmányszerzésen alapuló, az államot és az önkormányzati hivatalokat a hatalom kiszolgálójának lefokozó, korrupt világ. Ezen a mocskos rendszeren az sem változtat, ha a hatalom más pártok és politikai szereplők kezébe kerül.

A nép jelenleg ki van hagyva a hatalomból, pedig az alkotmány azt hirdeti, mintha lenne neki ilyenje. Hatalomba kell tehát emelni a népet, de még jobb lenne, ha saját maga nyilvánítaná ki az igényét. Ki kell űzni a politikai pártokat az államból, a hivatalokból, az önkormányzati intézményekből. Egy hatalomváltás ne jelentse azt, hogy a szakmai munkát végző embereket csak úgy el lehessen küldeni, vezetőket csereberélni.

A politika direkt módon ne pofázhasson bele a szakmai munkába, a személyi ügyekbe, a pártok szoruljanak vissza a Parlamentbe, mert csak a törvényhozás a feladatuk, egyébként takarodjanak ki a társadalom mindennapjaiból, a közmédiából, a hivatalokból, az oktatásból, a gazdasági életből, a családokból, szóval mindenhonnan, ami nem rájuk tartozik, de nélkülözhetetlenné tették magukat hatalmi eszközökkel.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.10.27. 08:50:48

@Etniez: "Wass Albert antiszemita volt, ez tény. Náci viszont nem volt, az nem igaz. "

és mi a nácizmus, ha az antiszemitizmus nem az, te agyalágyult?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.10.27. 08:52:34

@Etniez: mi a különbség az antiszemitizmus és nácizmus között, te szerencsétlen elmebeteg?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.10.27. 08:55:10

@CsakSzolokHogy:

szerinted a választó pártpreferenciája nem változik. ez idiótaság

szerinted az ellenzék eddig nem fogott össze. ez is idiótaság, ráadásul nagyon egyszerű tényekkel cáfolható. 2014 óta mindig volt összefogás. 2018 áprilisban is közös jelölteket állítottak.

idióta barom vagy. fingod nincs a valóságról.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.10.27. 08:57:19

@CsakSzolokHogy: "MSZP, Jobbik, LMP (hiába voltak együtt többen) de szépen „megosztódtak”"

még valamit. az nem jutott el hozzád, hogy a Jobbik, LMP bizony MOST IS ÁLLÍTOTT SAJÁT JELÖLTET, csak nem vitt el eleget ahhoz Karácsonytól, hogy a Fidesz nyerjen?!

te melyik elmegyógyintézetben laksz, te elmebeteg?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.10.27. 08:59:30

@CsakSzolokHogy: " Mert nem indultak külön a pártok"

tehát ellentétben a te elmegyógyintézeti álomvilágoddal:

1) korábban is összefogott az ellenzék, és voltak közös jelöltek
2) most is indultak külön pártok, Karácsony mellett indult Puzsér

neked fingod nincs arról, hogy mi van az elmegyógyintézeteden kívül a valóságban, még a sarokig se látsz el, annyira selejtes vagy.,

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.10.27. 09:03:44

@CsakSzolokHogy: " Mert nem indultak külön a pártok"

tehát ellentétben a te elmegyógyintézeti álomvilágoddal:

1) korábban is összefogott az ellenzék, és voltak közös jelöltek
2) most is indultak külön pártok, Karácsony mellett indult Puzsér

neked fingod nincs arról, hogy mi van az elmegyógyintézeteden kívül a valóságban, még a sarokig se látsz el, annyira selejtes vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.10.27. 09:06:27

@nu pagagyí: tessék olyan pártra szavazni, amelyik ezt hirdeti! az ellenzék ezt hirdeti. ha nyernek, és nem csinálják, tessék más pártra szavazni! ha nincs ilyen párt,t essék ilyen pártot csinálni!

nu pagagyí 2019.10.27. 09:06:40

@fércnél maradandóbb: Orbán persze simán lemond a nagy budapesti projektekről, hiszen már nincs garancia rá, hogy annyit tudnának kilopni belőle, mint ahogy eredetileg tervezték. A lemondás tehát csak a pénz elvételét jelenti Budapesttől (nincs itt semmiféle más szempont), a meg nem épülő, teljesen szükségtelen betonmonstrumok tervezett árát pedig majd valami más kifizetői jogcímre csoportosítja át.

Karácsonynak ki kell ugrasztani a nyulat a bokorból, követelni kell ezt a pénzt, ha már Budapestnek szánta a zseb Napóleon, mégpedig azzal az indokkal, hogy ha ennyire tiszteli a budapestiek akaratát, akkor belátja, hogy azt a pénzt olyanra is el lehet költeni, amit a a polgárok szeretnének és hát máshonnan nyilván nem hiányzik ez a lóvé. hiszen ide szánták.

enrikokaruszo 2019.10.27. 09:08:17

@nu pagagyí: amíg nem tökmindegy, hogy a dologtalan életet vagy a munkát támogatjuk, a szociális háló és az adózás nem tisztán technikai kérdés...a gyermekvállalás ösztönzése, támogatása, a jövőről gondolkodás is közös érdeke azoknak, akik szeretnék, hogy unokáik örökölhessék a dédszülők kultúráját.... politika nem ördögtől való, mindennapjaink része

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.10.27. 09:08:36

@nu pagagyí: a helyzet az, hogy kb 3 millió hülye megszavazta ezt az elnyomó rendszert, és az igaz, hogy legalábbis nem szavaztak sokkal többen ellene. a magyar nép is hibás. a 3 millió idióta, a sok millió passzív hibás. és a sok millió helyesen szavazó között is van sok ember, aki abban hibás, hogy mások meggyőzésében nem volt elég jó.

itt is volt több olyan ember, aki azt mondta, nem Fideszes, aztán ynomta az idióta Fideszes panelokat.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.10.27. 09:10:20

@enrikokaruszo: Orbán gyerekvállalási "támogatása" elnépteleníti az országot. ez az igazság, te idióta!

enrikokaruszo 2019.10.27. 09:12:01

@nu pagagyí: karácsony erre képtelen lesz

enrikokaruszo 2019.10.27. 09:14:45

@math0: butaságokat beszélsz, sok felkiáltójellel. te fotelokos:)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.10.27. 09:17:08

@enrikokaruszo: Orbán gyerekvállalási "támogatása" elnépteleníti az országot. ez az igazság, te idióta!

444.hu/2019/10/25/kevesebb-gyerek-szuletik-iden-mint-tavaly

A Fidiótát csak a valóság és a tények nem érdeklik, ilyenkor a Fidióta elkezd érvek nélküli, nulla kommenteket nyomni. ELmebetegek vagytok, ezért vagytok Fidióták.

dare 2019.10.27. 09:17:57

@Törpvadász: Drukkolok nagyon.
Még nem vettem be a rettegő kapszulámat, de pótolom.

@math0: Higgadj már le.

enrikokaruszo 2019.10.27. 09:19:16

@math0: a magadfajta mindentjobbantudók párszor már letarolták ezt a kis országot, és én azon vagyok, hogy ez soha ne ismétlődhessen meg:)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.10.27. 09:24:34

@enrikokaruszo: a magadfajta idióta, paraszt nácik párszor már letarolták ezt a kis országot, és én azon vagyok, hogy ez soha ne ismétlődhessen meg!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.10.27. 09:25:54

@dare: ti szoktatok hisztizni, hogy az ellenzék össze se tud fogni, meg majd szétbomlik. most meg az a fóbiád, hogy gyorsabban elnyomnak, mint a Fidesz?!

te tényleg ilyen elmebeteg Fidióta vagy?! vagy fizetnek érte?!

Higgadj már le!

nu pagagyí 2019.10.27. 09:28:19

@math0: Csak kétharmaddal lehet változást elérni, de ahhoz hogy kétharmadot érjen el egy erő, ugyanolyan elvtelen, vezérelvű szarrá kell válnia, mint a Fidesznek, aztán maradna minden ugyanúgy, csak más lózungokkal. Az embereknek kell fellázadniuk, azért mert elvették tőlük az összes jogot, hogy a saját életüket élhessék, minden döntési lehetőséget elvittek a közelükből az Óperencián túlra, pártközpontokból rángatják dróton a "választott" képviselőiket, akiknek minden fontosabb, mint választóik érdeke. A jelenlegi rendszert fel kell robbantani és ezt a rendszer keretein belül, én így gondolom, nem lehet.

Persze én sem akarok forradalmat, túl sok szenvedést okoz, de ha polgárosodni akar ez az ország valamikor, akkor elkerülhetetlen, hogy a nép kinyilvánítsa, hogy a hatalom az övé, a politikus, az állam pedig csak szolgálja a népet és nem uralkodik.

enrikokaruszo 2019.10.27. 09:31:10

@math0: ha rendesen eljárnál terápiára, és szednéd a gyógyszereidet, a kényszerképzeteid enyhülésével még barátaid is lehetnének...értem én, hogy utat keres a feszültséged, de én leszarlak, pajti, most beszéltünk utoljára, hali :)

Etniez 2019.10.27. 09:35:33

@math0: Elolvasod és értelmezed.

hu.wikipedia.org/wiki/Nemzetiszocializmus

Ha még egyszer ezzel a primkó stílussal írsz nekem, nem írok vissza.

nu pagagyí 2019.10.27. 09:38:53

@enrikokaruszo: A Fidesz a kiszolgáltatottságot támogatja. Olyan rendszert rittyentett, amiben már a gyerekvállaláshoz is elengedhetetlen a vezér úr kegye. Ha az emberek normális munkával, tudással, szorgalommal nem teremthetik meg a feltételeket az ilyesmihez, akkor sajnos a jövőben a seggtörléshez is segélyt kell majd folyósítani és kezet csókolni a rajtuk élősködő állam által juttatott morzsákért.

dare 2019.10.27. 09:42:55

@math0: Én az vagyok, te tűnsz csak idegesnek.
Azért jó lehet neked, hogy ennyire egyszerűvé vált a világértelmezésed.
Komolyan mondom irigyellek érte.

Egyébként én pont azért hisztiztem, hogy összefogjon az ellenzék végre.
De jobban örültem volna egy nem egységes ellenzéknek, helyette jobb lett volna 2 ( vagy talán 3) nagyobb parlamentbe jutott párt, akik koordináltak volna a választáson.
Tavaly az Lmp ( aki parlamenti párt lett, a szerepét 22-ben majd átveszi tőle a Momentum) hajlandó volt a kompromisszumra, a Jobbik és a Dk nem.
22-ben ha egységes masszát akarnak majd alkotni a Fidesz ellen, akkor annak bukás lesz majd a vége.
Ilyen értelmetlenül, tele fóbiákkal, nem sok értelme van az egésznek.
Jobbik, Dk, Mszp, Lmp, Momentum egy tömbben?
Ne csináljuk már, ne nézzük ennyire frusztráltnak azért a választókat.

nu pagagyí 2019.10.27. 09:47:12

@enrikokaruszo: Miért is? Ja, mert szerinted már arra is alkalmatlan volt, hogy elküldje a picsába Tarlóst. Az is elég, ha Orbán kinyilvánítja, hogy nem adja a pénzt, abból talán te is rájössz, hogy mennyire szarja le az emberek "akaratát", amivel eddig a bolsevista ténykedését szokta indokolni.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.10.27. 10:15:05

@dare: te fóbiás vagy, és idióta.

attól félsz, hogy az ellenzék majd jön érted a fekete kocsival, miközben azt hangsúlyozod, hogy úgysem tudnak egy tömböt sem alkotni.

komolyan, ha már fóbiás vagy, legalább ne lennél önellentmondásosan fóbiás! már az is előrelépés lenne neked az elmegyógyintézeti versenyen.:)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.10.27. 10:17:25

@Etniez: nem válaszoltál, kis primkó! a Háború és béke behivatkozása nem válasz.

egy értelmes válasz abból áll, hogy vagy szavaiddal, vagy idézettel válaszolsz a kérdésemre, és ahhoz mellékelsz linket. csak úgy belinkelni valamit kamu módon nem válasz, hanem egy idióta elmebeteg pótcselekvése.

tehát, kis elmebeteg, mi is a különbség antiszemitizmus és nácizmus között?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.10.27. 10:19:14

@enrikokaruszo: ha rendesen eljárnál terápiára, és szednéd a gyógyszereidet, a kényszerképzeteid enyhülésével még barátaid is lehetnének...értem én, hogy frusztrációból elfutottál, ahelyett, hogy elismernéd, mennyire nincs igazad. de hát ez is téged jellemez.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.10.27. 10:20:01

@enrikokaruszo: a magadfajta idióta, paraszt nácik párszor már letarolták ezt a kis országot, és én azon vagyok, hogy ez soha ne ismétlődhessen meg!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.10.27. 10:22:22

@enrikokaruszo: "most beszéltünk utoljára"

jobb is lessz. most is csak arra futotta neked, hogy beleugass egy vitába, egy kurva büdös érvet sem tudtál felhozni, hanem ab ovo csak személyeskedni tudtál. ilyen pszichopaták, ha nem szólnak hozzám, csak örülök. meg ne ismételd ezt az ámokfutásodat, hanem kussolj szépen a gumiszobádban, ahogy most megígérted, te kis elmebeteg pszichopata!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.10.27. 10:22:58

@enrikokaruszo: "most beszéltünk utoljára"

jobb is lesz. most is csak arra futotta neked, hogy beleugass egy vitába, egy kurva büdös érvet sem tudtál felhozni, hanem ab ovo csak személyeskedni tudtál. ilyen pszichopaták, ha nem szólnak hozzám, csak örülök. meg ne ismételd ezt az ámokfutásodat, hanem kussolj szépen a gumiszobádban, ahogy most megígérted, te kis elmebeteg pszichopata!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.10.27. 10:25:29

@nu pagagyí: "Csak kétharmaddal lehet változást elérni, de ahhoz hogy kétharmadot érjen el egy erő, ugyanolyan elvtelen, vezérelvű szarrá kell válnia, mint a Fidesznek"

hülyeség.

1) a kétharmadot nem kell, hogy egy párt szerezze meg
2) ebben a választási rendszerben kurva könnyű egyszerű többséggel kétharmadot szerezni

úgyhogy pesszimista, fatalista fóbiád alaptalan. simán elég volna, ha a szavazók 50%-a egyszer értelmesen, következetesen leszavaz, és nem keveredik olyan idióta fóbiákba, mint itt most te is.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.10.27. 10:34:26

@nu pagagyí: ebben a választási rendszerben simán meg lehet csinálni, és csak kicsin múlik az, hogy:

1) az ellenzéki pártok listán visznek 50%-ot, de ez megoszlik három párt között. (2018-ban ez megvolt, csak sajnos a Jobbikkal)

2) az egyéni jelöltek koordináltak, és visznek minden ellenzéki szavazatot.

3) amennyiben 1 és 2 megvan úgy, hogy "ellenzéki pártok" alatt koalíciót alkotni képes pártokat értünk, (azaz nem a jobbik és az lmp-vel), és a másik 50% nem teljesen a Fideszé, például ott van a jobbik, az lmp, és a Mi haznánk, akkor 1 és 2 simán eredményezni tud kétharmadot, ebből simán lehet olyan kétharmados többség, amely se nem egy párt, de a tákolmány visszavonására képes, és képoes lemozdítani a bebetonozott Fidezses strümanokat is.

2018-hoz képest ehhez csak kicsivel kell több százalék, mert 2018-ban sajnos az 50% csak az lmp-vel és jobbikkal együtt volt meg az ellenzéknek, és ezek közül az lmp egyszerűen idióta volt, a jobbiknak és a jobbikkal meg érthető módon nem lehetett teljesen együttműködni. de ez a két párt el fog tűnni, és akkor van remény.

nem ártana azért még pár százalék észhez tért szavazó.

dare 2019.10.27. 10:35:24

@math0: Tényleg irigyellek, nagyon jó lehet így élni.
Nem én félek a fekete autótól, azt azért írtam, mert sokan félnek tőle.
Ráadásul pont te nevezel engem fóbiásnak.
Hát kész vagyok.

Szalay Miklós 2019.10.27. 10:38:57

@nu pagagyí: Jó volna. Normális helyeken így megy. Meg itthon is így indult anno...

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.10.27. 11:05:56

@dare: no, az elmebetegséged tovább súlyosbodott. most már a fóbiád abból áll, hogy mások félnek valamitől. fóbiás vagy, és még ki is vetíted másokra.

Hát, kész vagyok.

felucca02 2019.10.27. 12:30:54

@Willkommenskultur: Családtámogatás: Attól, hogy valami kis pénzecskét odavágnak hozzám egy kis borítékocskában, miközben ezerrel keresztényeznek és családosoznak, úgy forog a szemük, hogy majd kiesik, nos, attól én még nem fogom azt gondolni, hogy közben nem lopnak aljasul, nem építik le amúgy is kezdetleges demokráciánkat, nem engednek oda tökhülye, ám a vezírhez hű barmokat a húsosfazékhoz, nem basszák szét az értelmiséget, nem basznak közpénzből a jachton, nem karatkergyilkolják le, aki nekik nem tetszik, nem veszik el, ami nekik megtetszik, satöbbi.

De, ettől én még azt fogom gondolni, hogy menthetetlenül aljasok, csak le akarnak kenyerezni valamikis aprópénzzel. Ezért az úgynevezett családtámogatás helyett inkább azt támogatnám, hogy fentieket mind ne tegyék, a családokat meg hagyják békén. Ez a családtámogatás az ilyen korlátozott agyi képességűeknek szól, mint ami te is vagy, ezért úgy látom, jó helyre ment!

Nylul 2019.10.27. 12:35:46

Ez a Brendel a baloldal Bircája. :D
És mindkettőnek b-vel kezdődik a neve! Véletlen? Hmm.. :D

nu pagagyí 2019.10.27. 12:38:05

@math0: Semmi értelme úgy alkotmányozni, ahogy a Fidesz tette. Nem elég egy mindenki által tisztelhető alkotmányhoz egy torz rendszer által turbózott parlamenti kétharmad, az csak arra legitimál, hogy szabotálják a tákolmányt, például töröljék el azokat az alsóbb szintű jogszabályokat, amivel az alapjogok alkalmazhatóságát blokkolják. Ki kell üresíteni azokat a rászervezett káderlerakatokat, amivel fojtogatják a papíron autonóm intézményeket - a Handó Tündéket, a kamarákat, a Klik-et, a média felügyeletet, felül kell vizsgálni az ügyészi rendszert, továbbá vissza kell adni az önkormányzatoknak pénzzel együtt azt, amit közvetlen felelősséggel jobban tudnak végezni.

nu pagagyí 2019.10.27. 12:44:56

@Szalay Miklós: Jól indult, de a nép nem dolgozott meg érte, így nem is becsülte meg. A rendszerváltás csak ezért volt, mert muszáj volt valamit csinálni, miután az oroszok (Gorbacsov) deklarálták, hogy nem tartanak igényt a birodalom egészére, mindenki csinálhat, amit akar.

Aztán hamar véget ért az általános eufória, rögtön különbséget tettek az emberek közt a reprivatizációval, majd jött Boros és Csurka, akik sokallták a szabadságot is, pedig az ingyen volt.

Szalay Miklós 2019.10.27. 13:25:41

@nu pagagyí: Nos, több minden eszembe jut erről. Egyfelől, hogy eleve nem volt meg nálunk a demokratikus kultúra, amikor indult a dolog, valamint a régi rendszer "eltije" jól átmentette magát ("Tetszettek volna forradalmat csinálni"), szóval eleve terhelten indult a demokrácia. De azért volt egy adag rendes, értelmes ember is a politikusok közt. Az értelmiségieknek is megvannak azonban a gyengéi a politika szempontjából, egyrészt, hogy nem túl gyakorlatiasak, másrészt meg, hogy hajlamosak beleunni az egészbe, pont azért mert nem a hatalom nekik az első. Aztán az MSZP-s, baloldali kormányzás elkényelmesedett, egyre inkább nem csináltak semmit, Orbánéknak viszont kellett a hatalom, és miután egyszer kiestek belőle, elhatározták, hogy ez többet nem fog megtörténni velük - és ez lett a vége, ami most van. Innentől meg aztán szándékosan gyengítik a demokráciát, meg a demokratikus kultúrát, már amennyi még megmaradt belőle.

Mondom, én egy (gyenge) reményt látok, azt, hogy az ellenzék felfogja, hogy mi kell a változáshoz (egyesülés, gyakorlatiasság, és egy-két hiteles, határozott vezető), és az egyéni ambíciókat félretolva megteszi amit kell. Meglepődnék, de tulajdonképpen már azon is meglepődtem, hogy most eljutottak a közös jelöltek állításáig, úgyhogy hátha...

Szalay Miklós 2019.10.27. 13:30:58

Ui., Meg még annyi, hogy minél mocskosabb a politika, értelmes embernek annál kevesebb kedve van alámerülni benne - ami egy sajnálatos visszacsatolás a rendszerben, ezért is egyre nehezebb kipucolni. Közhelyszámba megy, de igaz.

Szalay Miklós 2019.10.27. 13:43:18

Jól van, gyerekek, hadd ragadjam meg még az alkalmat, hogy reklámozzam a könyvemet. A következő linken szétnézve egy sor jól összeszedett írást találtok, egyebek mellet a politikáról is. (Az érdekek hatalma, ideológiák, baloldal-jobboldal, demokrácia és diktatúra, politikai konfliktusok, stb...):

egyvilag.hu/temak.shtml#politika1

(A megjelenő lapon a felső sorokat nézzétek a kép tetején, és ott kattintsatok a kívánt címekre.)

Ingyen van, és énszerintem érdekes, informatív és hasznos, főleg azoknak, akik szeretnék kicsit módszeresebben átlátni a világot.

okleveles naiv 2019.10.27. 14:05:14

Dehogy vesznek vissza a tempóból, inkább sokkal több mindent titkosítanak, eleve nem írnak ki közbeszerzést, stb.
Pont, h most durvul el a szabadrablás, mert most már aggódhatnak a jövő miatt, és még nem minden dédunokájuk multimilliárdos.
Legfeljebb majd figyelnek arra, h még kevesebb legyen a saját nevükön, és a kokósqrvás yachtpartikat a magánsziget paparazzi-mentes öblében tartják.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2019.10.27. 17:11:36

@nu pagagyí: a kétharmad erre is alkalmas. továbbá népszavazást is tarthatnak az alkotmányról. teljesen értelmetlen a jövő lehetőségeiről eleve fóbiáznod itt, minden alap nélkül.

Nylul 2019.10.27. 17:30:15

@Szalay Miklós: Inkább ne ragadd meg! Ezzel az blogposzttal ugyan egész jól beletaláltál a valóságba, és eskü, amiket idáig válaszoltál, részemről maxireszpekt. Egy korrekt értékrenddel rendelkező, tanult ember benyomását kelti. Ne kúrd el ezt a képet az egyvilág alatt összhányt bullshittel!

Szalay Miklós 2019.10.27. 17:59:55

@Nylul: De még mennyire, hogy megragadom. Lehet, hogy meglepő, de a kettő egy helyről jön, és ami itt leírtam, az az ott kifejtett világképre épül - még ha az más műfaj, nehezebben emészthető is. Ezen kívül, ha abban valami nem stimmel, azért van kint, hogy elmondhassátok, hol a hiba benne, és végül összerakjunk egy szilárd, racionális világnézeti alapot. (Hogy aztán az olyan konkrét ügyeket, mint ez is itt, arra építve tudjuk szemlélni és megítélni, ésszel és humánusan.) Ha az általános bullshitelés helyett hajlandó vagy elmondani, hogy konkrétan hol a hiba benne, tőled is szívesen veszem.

Végső soron azonban természetesen mindenkinek joga van azt gondolni róla, amit akar.

Szalay Miklós 2019.10.27. 18:37:14

@Nylul: Ui. Nézd meg esetleg újra, egy kicsit alaposabban, tekintsd az egészet, a dolog átfogó koncepcióját, és a potenciált, hogy mi lehet belőle, ha egyszer kész lesz, és ki lesznek gyalulva belőle a jelenleg óhatatlanul benne lévő tökéletlenségek. Ezt egyelőre egy darab ember rakta össze, képzeld el, mi lehet belőle majd a segítségetekkel.

Etniez 2019.10.28. 00:07:31

@enrikokaruszo: én csak átugrom ennek a srácnak a kommentjeit, láthatóan segítségre van szüksége.

vajdasagi 2019.11.04. 21:53:32

@math0: Neked sajnos orvosi segítségre van szükséged. Kár,mert láthatólag sok tényt tudsz. keresni is tudsz a neten. De a gyűlölet elvakít, értékelni nem tudd a tényeket. Meg mindenkit lehülyézel, és különösen az ingerel, ha a szocikat tolvajoknak írjuk le,. Pedig Hagyó és a többiek tényleg tolvajok voltak. Nyugodj bele: a szocik szétestek szerencsére. Nem jönnek vissza. a táncos lábú bohóc sem jön vissza. Szerencsére. Ja és egy dolog: az Euró árfolyam ekkora esése 9 év alatt eléggé természetes jelenség. Ha évente 2 százalékot esik, és közben a forintban mért fizetéseink évente 4-5%-ot nőnek, akkor az egy jó helyzet. Ettől még persze tolvajok a mostani NER-esek. De nyugodj bele: Varga rendesen teszi a dolgát. Javaslom: keresd ki, akit legjobban gyűlölsz, és csak azt támadd. Ha minden lépésüket támadod (még a jókat is), akkor hiteltelenné válsz. És pszichológus vagy pszichiátér segítségét kérd. Bye.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.11.04. 22:59:01

@vajdasagi: Neked sajnos orvosi segítségre van szükséged. És láthatólag sok tényt NEM tudsz. keresni SEM tudsz a neten. De a gyűlölet elvakít, értékelni nem tudd a tényeket. Meg mindenkit lehülyézel, és különösen az ingerel, ha a Fideszt tolvajoknak írjuk le,. Pedig Mészáros és a többiek tényleg tolvajok, annyit lopnak, mint eddig még senki más. Nyugodj bele: a Fidesz szerencsére szétesik, és nem jönnek vissza. A csuti geci nem jön vissza. Szerencsére. Ja és egy dolog: az euró (kis betű) árfolyam bármekkora esése nem természetes jelenség. Egy ország pénznemének nem kell esnie.
De nyugodj bele: Varga kurvára nem teszi a dolgát. Javaslom: akkor támadj, ha igazad van, ha sosincs igazad, akkor ne támadj, hanem kussolj! (felszólító mondat) Akkor támadj, ha érved van! Ha nincs érved, akkor kussolj, mert az ilyen ámokfutással, mint amit itt lezavartál, magadat égeted. Továbbá csak akkor támadj, ha nem vagy hülye! Szóval végül is inkább ne támadj, hanem kussolj! Jobban jársz. Ha a nálad okosabbakat támadod, és akkor is, amikor nincs igazad, akkor csak égeted magad, hiteltelenné válsz. És pszichológus vagy pszichiáter ("é" nélkül) segítségét kérd! (felszólító mondat) Bye.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.11.04. 23:00:30

@vajdasagi: "értékelni nem tudd a tényeket"

Ilyen írásképpel inkább fordulj az ápolódhoz!

vajdasagi 2019.11.05. 09:41:52

@math0: Tudod, te sajos beteg vagy. Az iylenek, mint én váltottuk le gyurcsányékat joggal, és most mi váltottuk le Tarlóst is (őt azért nagybetűvel). Az olyanok, mint te csak egy 10%-os minoritást tudnának szerezni bárhol is. Szokj hozzá: nem a szocik és nem a DK jön vissza, hanem jön föl a Momentum. Szánlak.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.11.05. 20:05:26

@vajdasagi: ha azt hiszed, hogy a Momentummal idegesítesz, akkor sajnállak. hogy a jövőben a Momentum megelőzi-e a DK-t, az kérdés. de te már most hiszed. idióta vagy. az nem érv, hogy mit hiszel a jövőről.

jelenleg a Momentum összefogott az MSZP-vel és a DK-val. És akárcsak a múltban, a jelenben is ez egy ellenzéki párt túlélésének kulcsa. azaz az, hogy ne ossza az idióta MSZP és Gyurcsány-fóbiádat. tehát a kedvenc pártod nem osztja a véleményed, kis elmebeteg pszichopata! Szánlak.
süti beállítások módosítása