HTML

Egyvilág - Fórum

Ez az Egyvilág című könyvhöz tartozó fórum. A könyv részletes bemutatása és a teljes szövegű kézirat a www.egyvilag.hu címen található, a szerzői joggal kapcsolatos nyilatkozattal együtt.

Facebook-csoport:
Érdekes egy világ!

Facebook lap:
www.facebook.com/Egyvilag

Email: egyvilag@gmail.com

Friss topikok

  • Szalay Miklós: Ez nincs benne a fentiben (még), viszont egy értelmesnek tűnő osztályozása a személyiségtípusoknak... (2023.03.10. 23:42) Embertípusok
  • Szalay Miklós: Kiegészítés Karikó Katalin kapcsán: Ezt utólag írom hozzá, mert úgy érzékelem, hogy a Karikóról í... (2023.02.09. 20:14) Külföld (2023. január)
  • Szalay Miklós: Ami némileg elsikkadt, hogy van olyan fajta is, amit meg lehet csinálni, pénzügyileg sem annyira b... (2022.05.01. 15:07) A metaverzum és társai
  • Szalay Miklós: Orbán rendszerét még ki lehet egészíteni: ● A családtámogatási rendszerrel ● Az intézményi szövet... (2022.04.04. 22:00) Politika, választások (2022. február)
  • Szalay Miklós: Hozzá kell tenni a fentihez, hogy azért nem minden súlyosan bántalmazott, büntetett, rosszul nevel... (2021.12.29. 18:03) Elvek, szabályok, normák

A magyar olimpiáról kicsit bővebben

2015.03.11.

 

Rendszeresen előkerül nálunk az olimpia rendezésének ötlete, és sokan úgy tesznek, mintha ennek lenne realitása. Miket érdemes itt figyelembe venni?

1.     Az emberek nagy része szereti a sportot, ráadásul Magyarország igen sikeres volt az olimpiákon. Teljesen érthető hát, hogy sokan szeretnének hazai rendezésű olimpiát. Ehhez kisebb súllyal hozzájön még, hogy egy sikeres olimpia presztízst is hoz az országnak, másoknak emiatt szimpatikus.

2.     A sportolók és sportvezetők a sport világában élnek, a szemléletük erre összpontosul, megint csak természetes, hogy teljes mellszélességgel az olimpiarendezés mellett állnak.

3.     Különösen a jelenlegi politikai kurzus meglehetősen sport (és nemzet) centrikus, és nem is fél áldozni rá, mint láthatjuk. Reményeik szerint továbbá egy olimpia megrendezésével a saját presztízsüket is növelnék. De a többiek részéről is hazafiatlannak tűnne szembe menni egy ilyen szép vízióval. Mindenki úgy csinál hát, mintha nem látná, hogy a császár meztelen.

4.     Az olimpia megrendezése egyeseknek nagy üzlet lenne, gondolok itt a vállalkozókra, vállalatokra, melyek elnyerik a hozzá kapcsolódó beruházások kivitelezését. (Ráadásul ugye az efféle beruházások körül nem is mindig tisztán folynak a hatalmas pénzek.)

5.     Elég rendes államadósságunk van, és az ellene indított harc sem úgy halad, ahogy azt elképzelték. Egy olimpia pedig drága, és igen valószínű, hogy nem hozná vissza az árát, plusz abban is kb. biztosak lehetünk, hogy a végösszeg lényegesen több lenne, mint amit most mondanak, mert így szokott lenni. Majd akkor térjünk vissza a dologra esetleg, ha az adósságunk nem 80% lesz, hanem 20. Ráadásul ugye ezt az adósságot nagyrészt nem is magunknak, hanem a gyerekeinknek termeljük.

6.     Egy rosszul megrendezett olimpiával ugyanakkorát lehet bukni presztízsben is, mint amekkorát egy jóval nyerni. Erről a kockázatról sem szabadna elfeledkezni.

7.     A hazai hangok ellenére azért nagyon nem kell félni attól, hogy megkapnánk a rendezést. Amikor odaítélik a jogot, akkor azért reálisabban szemlélik a helyzetet. (Bár ki tudja ugye, hogy ott is mekkora a korrupció...)

8.     Maradjunk csak egyelőre az olyan léptékű események rendezésénél, melyekkel elbírunk, plusz népszerűek is nálunk. Legyen elég a vizes VB, amit nemrég kaptunk meg 2017-re.


Ennyi.

Ha egyetértetek, meg akkor is, ha nem, ne hagyjátok ki a könyvemet:

egyvilag.hu

 

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr847259581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

István Tamasi 2016.01.03. 13:01:41

A vizes VB költségvetése már most az eredeti duplájánál tart de még van hátra vagy 15 év tehát lehet az még a négyszerese is.

Hofipisti 2016.05.22. 13:41:35

A vizes VB mára már 90 mrd. felett jár - Garancsi szíves közreműködésével - s még van egy év! Ha jól emlékezem eredetileg 17 mrd.-ról volt szó, mire lehúzzák a zászlokét, min. 10-szeres lesz a táblázat jobb alsó sarkában a szám. Magyarország jobban teljesít!

atpijkamo112 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.07.01. 14:06:25

Ha majd egy négyes metrót meg tudunk építeni költségkeretből, időre, hatalmas botrányok nélkül, akkor lehet gondolkodni az olimpián.

lol7 2016.08.11. 09:13:47

Nálunk a megye3 grundfoci bajnokságnak, faluvégi füves réten van realitása. Azt bírjuk el pénzzel, azért nem kár ha valamelyik elvtárs haverja nyeri a teszkós focilabda beszerzésének lehetőségét, szokásos túlárazással, mondjuk 200 helyett 400 Ft-ért.

kocsmaros60 2017.01.17. 21:09:24

Az olimpia miatt Magyarország 20évre nyomor szinten élne ..Elég sok gond lesz még a stadinok fentartásából ... A GYŐRI STADOINBA SZOBAT , VASÁRNAP PIACOT TARTANAK ...
süti beállítások módosítása