HTML

Egyvilág - Fórum

Ez az Egyvilág című könyvhöz tartozó fórum. A könyv részletes bemutatása és a teljes szövegű kézirat a www.egyvilag.hu címen található, a szerzői joggal kapcsolatos nyilatkozattal együtt.

Facebook-csoport:
Érdekes egy világ!

Facebook lap:
www.facebook.com/Egyvilag

Email: egyvilag@gmail.com

Friss topikok

  • Szalay Miklós: Ez nincs benne a fentiben (még), viszont egy értelmesnek tűnő osztályozása a személyiségtípusoknak... (2023.03.10. 23:42) Embertípusok
  • Szalay Miklós: Kiegészítés Karikó Katalin kapcsán: Ezt utólag írom hozzá, mert úgy érzékelem, hogy a Karikóról í... (2023.02.09. 20:14) Külföld (2023. január)
  • Szalay Miklós: Ami némileg elsikkadt, hogy van olyan fajta is, amit meg lehet csinálni, pénzügyileg sem annyira b... (2022.05.01. 15:07) A metaverzum és társai
  • Szalay Miklós: Orbán rendszerét még ki lehet egészíteni: ● A családtámogatási rendszerrel ● Az intézményi szövet... (2022.04.04. 22:00) Politika, választások (2022. február)
  • Szalay Miklós: Hozzá kell tenni a fentihez, hogy azért nem minden súlyosan bántalmazott, büntetett, rosszul nevel... (2021.12.29. 18:03) Elvek, szabályok, normák

Kedvencek (2024. február)

2024.02.14.

Ezeket még leírtam, mert elmúlik az aktualitásuk. (Bár közben a Nagy Lemondás, eléggé elfeledtetett már minden mást.)

 

● Jaj, az a csúnya lengyel propaganda TV!

 

Amikor a Kossuth, vagyis az a magyar királyi propagandarádió, amely propagandább aligha lehetne, és az ő biorobot bemondói azon keseregnek, hogy a lengyeleknél Tusk ellenpropaganda TV-t csinál az ottani propaganda TV-ből.

 

(Arra meg továbbra is kíváncsi volnék, hogy mi van ezeknek a biorobotoknak a fejében, miközben napi rendszerességgel olvassák be a propagandát. Meg azt, hogy az Origó (értsd saját maguk) épp miről ír. Meg a Mandiner legújabb műsora a propagandarádióban…)

 

Jézusom, mi lett szépreményű demokráciánkból!

 

● Brüsszel a zsaroló

 

Illetve amikor a Déli Krónika lezsarolózza Brüsszelt. Nem tudom, kell-e részletekbe menően ecsetelnem, hogy akkor Orbán micsoda? Valamint, hogy egyrészt zsaroljatok még, légy szíves – másrészt meg tudjuk: senki nem kényszerít bennünket a tagságra. Csak nehogy tényleg az legyen a vége, hogy Orbán kiléptet.

 

● Győzike mennybemenetele

 

És születésnapi köszöntése nem kisebb személyiség által, mint maga Novák „ex” Katalin. (Aki majdnem akkora senki volt már akkor is, amikor még nem volt ex, mint az ünnepelt.) Komolyan, engem nem érdekelne, hogy az egyik Gipsz odanyom egy plecsnit a másik Jakabnak – ha nem az én nevemben is tenné ezt, államilag.

 

Meg, ahogy az egész slepp tele van ilyen felkapaszkodottakkal, akik abból lettek gazdagok, hogy hosszú a nyelvük, vagy a hosszúnyelvűek rokonai. (A nép pénzéből, ugye.) Megjegyzem egyébként, maga Orbán nem ez a kategória, neki ugyanis megvan a maga tehetsége meg szorgalma is, melyek alapján meg is érdemelné az érvényesülést, és akár jó miniszterelnöke is lehetett volna e hazának. Sajnos végül nem az lett. Sajnos pont az érvényesülés iránti túlfűtött vágya túl sok mindent szentesített a számára. És ami még sajnos, hogy az általa teremtett rendszer túlélheti őt – századik születésnapja után is.

 

● Putyin a gondoskodó

 

Ahogy azt mondja a hadiárváknak karácsonykor, hogy Én és a nagy Oroszország nem hagyunk benneteket magatokra, szegény hős árvák. Ahelyett, hogy azt mondaná, hogy ugye tudjátok, ki miatt lettetek árvák, lúzerek… Rosszabbul hangzana, az igaz.

 

● Ukrajna és a pénz

 

Az egyik, hogy elvileg annak az 50 milliárd eurónak, amit most szavaztak meg, egy tetemes része nem ajándék ám, hanem hitel. Broáf! Na persze, amikor egyszer majd vége lesz a háborúnak, és ott lesz még a szintén borzasztó drága újjáépítés, és hogy majd Ukrajna mindezek után visszafizet egy csomó milliárdot…

 

Egyvalamire jó ez, hogy az EU költségvetésében, névleg, kisebb most a mínusz, mert eszköz oldalon oda lehet könyvelni, hogy ennyivel még tartoznak neki. Illetve, hogy aki akarja, az ámíthatja magát ezzel. (Meg a szavazóit.)

 

A másik meg, hogy az EU, illetve a Nyugat azért könyörög Orbánnak, hogy hadd adhassa már oda a saját pénzét Ukrajnának. Ő meg nagy kegyesen megengedi. Miközben ráadásul még learatja mindazok elismerését, nyugaton is, akik inkább nem adnák oda.

 

● Erdő, Péter

 

Avagy, háború? Akkor kivágjuk az erdőt. Aki érti az összefüggést, mindenképp jelentkezzen. Tudjátok, erről a szegedi esetről van szó, az egyházmegye (!) sportakadémiájával. Ami egy újabb ékes példája annak, hogy hogyan lehet a törvények betartásával azt csinálni, amit csak akarunk.

 

● Főispán a vármegyében

 

Ha már Cs-Cs Wm, ennek a cikknek csak a címe, mely szerint lemondott a Csongrád-Csanád Wármegyei Főyspán. Tiszta középkor & csakis előre, nem hátra.

 

● Vendégmunkahelyteremtő beruházások

 

Már hogy mindig el van mondva, hogy az x milliárd forintos állami támogatással épülő legújabb akkugyár hány munkahelyet teremt majd. Most is, amikor lassan már határvadásznak is a Fülöp-Szigetekről kell embert hozni.

 

Merthogy jelentős részben nem a munkahelyekről szól ez már, hanem a kelet felé történő átpozícionálásáról az országnak. (Figyeljük meg, hogy egyebek mellett ez is könnyebben megy vidéken, mint a Fudan hoppon maradása Pesten.)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr9718325993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása